SRB-BIH

Gastronomi upozoravaju na proteste ako vlada ukine mjere nakon izbora

Kosovsko udruženje gastronoma najavilo je da će protestirati ako vlada Kosova odluči da obnovi restriktivne mere nakon izbora 14. februara.
Putem najave, gastronomi, iako su ovu odluku smatrali važnom viješću, rekli su da ne smiju raditi nekoliko mjeseci, ali u vjenčanim dvoranama dozvoljeno je okupljanje političkih stranaka, bez poštivanja mjera protiv COVID-a tijekom kampanja.

Potpuna obavijest:

Obaveštavamo vas da od danas gastronomski poslovi na celoj teritoriji Kosova mogu da rade do 22:00. Takođe, neće biti ograničenja u kretanju fizičkih lica u svim opštinama.

Ovo su dobre vesti za područja sa visokim rizikom od širenja virusa, odnosno za opštinu Priština i Kosovo Polje. Dobre vesti za Kosovo, gde znamo da je ekonomska uloga glavnog grada za druge opštine veoma važna, gde se na njemu obavlja 50-60% svih aktivnosti.

Pojašnjenje: GASTRONOMI SU REVOLUTIRANI!

U slučaju kršenja anti-Covid mjera zbog organizacije političkih skupova i korištenja našeg prostora u svrhe predizborne kampanje od strane bilo koje političke stranke, došlo je do velike nepravde i nejednakog tretmana u odnosu na nas, ekonomiju i oko 100 hiljada građana koji rizikuju da ostanu bez posla u bilo kojoj industriji!

U slučaju da se današnja odluka promijeni nakon izbora 14. februara, obavještavamo vas da će biti prosvjeda gastronoma!