SRB-BIH

Gaši oštro odgovara Kusari-Ljilja, nazvavši je učesnicom lošeg upravljanja sa bivšim premijerom Thačijem

Šef PG Demokratske lige Kosova Arben Gaši i zastupnica Mimoza Kusari-Lila sukobili su se oko pitanja regionalne inicijative koja je već poznata kao mini Šengen.
Na zasjedanju Skupštine na kojem je premijer Avdullah Hoti pozvan na interpelaciju da odgovori po ovom pitanju, Gashi je rekao da se i dalje kolebaju oko uključivanja Kosova u mini Šengen, ali da će se time pozabaviti u fazi pokretanja strukture njegov.

“Nemojte previše uznemirivati ​​ovu situaciju, videći je kao priliku za pregršt glasova sutra. Ne paničimo danas zbog nekih glasova sutra, jer danas moramo stvoriti situaciju u korist naše države danas i sutra. Ova ideja da se ove sjednice pozivaju na frku zbog nesposobnosti i nesposobnosti prethodnog premijera da se bavi tim pitanjima treba reći kao takva, bila je nesposobna i odvažna da se bavi tim temama i rezultat je nemogućnost i nesposobnost bavljenja ovim temama, ugrozila je odnose Kosova sa međunarodnim partnerima “, rekao je Gashi.

Poslanica Mimoza Kusari-Lila reagovala je na Gashijeve izjave.

“Kaže da danas držimo vladu odgovornom za pregršt glasova, ako imate problema sa sistemom odlučivanja, stubovima države, Skupštine i Vlade, ne biste trebali biti u Vladi. Skupština je mjesto na kojem Vlada dolazi i daje račun, sve dok od gospodina Avdullaha Hotija i Isaa Mustafe ne dobijemo odgovor o tome šta se dogodilo dok su dijametralno promijenili svoje stavove o mini-šengenu pokrenutom u Novom Sadu, nećemo stati neprestano tražeći odgovore u Skupštini i svugdje drugdje “, rekla je Kusari-Lila.

Kusari-Lila je govorila o svom vremenu ministra trgovine, dok je Gashi odgovorio rekavši da je Kusari-Lila u saradnji sa Hašimom Tačijem učinila Kosovo crnim.

“Drago mi je čuti kako gospođa Kusari ponosno razgovara o suradnji s gospodinom Thaçijem i načinu na koji su zajedno radili zlo ovoj zemlji,” rekao je.