Kosova

Gashi/ Pacolli ka kry vepër penale, nëse hyri në Kosovë ilegalisht

Avokati Tomë Gashi pohoi se deputetët e Kuvendit të Kosovës nuk kanë imunitet, përveç në fushëveprimin e tyre si deputetë në Kuvend.

Gashi e dha këtë vlerësim përderisa komentoi mundësinë që deputeti Behgjet Pacolli të jetë futur në Kosovë me veturën e Presidentit të vendit Hashim Thaçi – informacione të pakonfirmuara deri më tani, për të cilat hodhi dyshime ushtruesi i detyrës së Ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla.

“Bazuar në atë çfarë tha ushtruesi i detyrës së Ministrit të Punëve të Brendshme Xhelal Sveçla në konferencë, unë besoj që është situatë ende e paqartë. Mirëpo duket që ai ka informacione, sepse është duke kryer detyrën e Ministrit të Punëve të Brendshme – presidenti Thaçi ka kaluar në Shqipëri në orën e përcaktuar që tha ai, orën 18:00 dhe është kthyer diku pas orës 19:00”, ka thënë Gashi në Klan Kosova.

“Presidenti Thaçi ka thyer protokollet nëse është e paraparë që ta njoftojë Ministrinë e Punëve të Jashtme që shteti i Kosovës gjithmonë ta dijë se ku e ka presidentin e vet, në cilin territor të cilido vend në rruzullin tokësorë sepse këto janë rregulla të përcaktuara edhe për të mirën e presidentit. Nëse eventualisht deputeti Behgjet Pacolli ka qenë në veturat e eskortës së presidentit dhe nëse nuk ka një vulë hyrëse të Republikës së Kosovës atëherë kemi një problem juridik”.

Gashi theksoi se “në rastin e kalimin ilegal të kufirit, kushdo që të jetë, është vepër penale e kalimit ilegal të kufirit”.

Sa i përket krijimit të qeverisë së re, koalicionit për krijimin e së cilës po i prinë LDK-ja, avokati vlerësoi se kjo mund të krijohet nëse ka për bazament shkeljen kushtetuese, siç tha ai, me forcën e numrave.

Shfaq më shumë
//dooloust.net/4/3473483