EKONOMI

GAP: Efekti i taksës, çmimet u rritën për 5.3 për qind

Sot është bërë një vit nga vendosja e taksës prej 100 për qind ndaj prodhimeve serbe.

Sipas bizneseve kjo taksë ndikoi dukshëm në rritjen e të hyrave të tyre, ndërsa ndikoi edhe në rritjen e punësimit.

Por ndryshe po konsideron Instituti GAP, i cili në mënyrë infografike ka paraqitur efektet e taksës në prodhimet vendore, çmimet e ushqimit dhe tregtinë me vendet tjera.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483