Kosova

Ganimete Musliu: Tash e tre muaj mungon insulina në Kosovë, MSh të marrë veprime konkrete

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu, ka thënë se që tre muaj mungon insulina në institucionet publike shëndetësore.

Ajo në një postim në Facebook tha se pacientët janë të detyruar t’i blejnë vetë këto ilaçe.

“Ka rreth tre muaj që në institucionet publike shëndetësore mungon insulina. Pacientët janë të detyruar t’i blejnë vetë këto ilaçe, ndonëse të njëjtat janë në listë esenciale dhe do duhej të jepen falas për pacientë tani më ato është bërë vêshtirë të gjinden edhe nëpër farmaci. Ministria e Shëndetsisë duhet të marr veprime konkrete dhe urgjentisht të ju dalë ndihmë qytetarëve ë po ballafaqohen me këtë problem”, shkroi ajo.

Postimi i plotë:

Ka rreth tre muaj që në institucionet publike shëndetësore mungon insulina.

Pacientët janë të detyruar t’i blejnë vetë këto ilaçe, ndonëse të njëjtat janë në listë esenciale dhe do duhej të jepen falas për pacientë tani më ato është bërë vêshtirë të gjinden edhe nëpër farmaci.

Ministria e Shëndetsisë duhet të marr veprime konkrete dhe urgjentisht të ju dalë ndihmë qytetarëve ë po ballafaqohen me këtë problem.

Shfaq më shumë
//cdrvrs.com/4/3473483