Kosova

Formohet Komisioni Hetimor Parlamentar për procesin e privatizimit

Me 77 vota pro është miratuar formimi i Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë.

Propozimi ishte bërë nga Partia Demokratike e Kosovës.

Komisioni do të ketë 11 anëtarë e pas gjashtë muajsh duhet t’i dërgojë raport Kuvendit.

Jeton Mehmeti zgjidhet kryesues i Bordit të KOSTT-it

Jeton Mehmeti është zgjedhur kryesues i Bordit të KOSTT-it, ndërsa anëtarë tjerë janë zgjedhur Arben Dodaj dhe Nebih Zariqi.

Në raundin e parë të votimit të fshehtë në Kuvend, asnjëra nga kandidatet nuk ka arritur të marrë votat e mjaftueshme as për të hyrë në raundin e dytë të votimit.

Deputetët kanë votuar në kuti të ndara për të siguruar përfaqësimin e grave në Bordin e KOSTT-it.

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, ka kërkuar sqarim nga Komisioni përgjegjës nëse duhet të përsëritet konkursi nga fillimi, apo do të shkohet edhe njëherë në votim për kandidatet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.