Kosova

Fjalimi i Vjosa Osmanit nё seancёn e sotme parlamentare

Kryeparlamentarja  Vjosa Osmani para deputetëve të Kuvendit të Kosovës, tha se sot po përkujtohet vepra heroike e komandantit legjendar Adem Jashari si dhe  sakrifica sublime e familjes Jashari dhe ndikimi që pati ajo, që bota të shihte se një popull i tërë ishte në rrezik nga agresioni serb

Ajo tha se komandat Adem Jashari edhe atëherë kur iu rreziku familja e jeta e tij, asnjëherë të vetme nuk e mendonte dorëzimin, kjo madje nuk ndodhi as edhe me 5 mars të vitit 1998 ku për më shumë se 30 orë familja Jashari po përballej me sulmet e vazhdueshme të policisë e ushtrisë serbe.

“Heroizmi dhe sakrifica e kësaj familje ja shpalosi pamjet e regjimit totalitar serb. Pamjet e fëmijëve, të grave dhe pleqve u shndërruar shpejtë në thirrje globale për mbrojtjen e  vlerave humane. Ngjarjet  e 5-6-7 marsit i dhanë vulën solidaritet mes njerëzve”, tha Osmani.

Kryetarja e Kuvendit tha se kjo seancë dhe ky tubim duhet të shërbej jo vetëm për të kujtuar familjen Jashari, por edhe për të ripërtëri kujtesën tonë.

“Sot jemi mbledhur jo vetëm për ti kujtuar ata, por për ta ripërtëri kujtesën tonë. Secili shqiptarë ishte i gatshëm të sakrifikonte , secili ishte Blerina e vogël, secili ishte zëri kumbues i 18 grave, iu 10 fëmijëve të cilëve ëndrra iu pre [pa ju nisur mirë. Sakrifica e tyre i dha udhë ëndrrës tonë të madhe, për liri të vendit”, tha ajo .

Osmani  përmendi një nga një të gjithë anëtarët e familjes Jashari, duke thënë se ata nuk janë thjeshtë një numër secili është histori në vete.

“Historia e secilit prej tyre është historia e Kosovës. Ata janë dëshmi se sa e shtrenjtë është jeta dhe se sa ishte çmimi për liri. Ata mbrojtën pragun e shtëpisë sonë të përbashkët”, theksoi Osmani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.