Kosova

Fëmijët me nevoja të veçanta të privuar nga shkollimi

Sipas UNICEF-it, rreth 38 mijë fëmijë me nevoja të veçanta në Kosovë besohet se nuk do të jenë pjesë e procesit mësimor nga një shtatori, kur edhe fillon viti i ri shkollor.

Sipas organizatave vendore e ndërkombëtare, këta fëmijë janë lënë pas dore nga shoqëria dhe institucionet.

Bazuar në Ligjin për arsim parauniversitar, çdo fëmije me nevoja të veçanta, duhet t’i mundësohet qasja dhe përfshirja në edukim të rregullt.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483