Bota

Fauci fiton çmimin e 1 milion dollarëve pasi “tha të vërtetën për pushtetin”

Dr. Anthony Fauci ishte marrësi i një çmimi prej 1 milion dollarësh Dan David, një çmim me seli në Universitetin e Tel Avivit, për punën e tij gjatë pandemisë dhe “duke folur të vërtetën për pushtetin në një mjedis shumë të ngarkuar”.

Fauci u lavdërua për punën e tij në menaxhimin e pandemisë Covid-19 ndër të tjera.

Fauci kishte shumë keqkuptime me ish-presidentin amerikan Donald Trump i cili kishte raste kurrë nuk i pranonte udhëzimet e tij dhe udhëzimet tjera mjekësore të vërtetuara shkencërisht. 

Trump madje kishte paralajmëruar edhe shkarkimin e tij por ai nuk arriti të jetësonte këtë pasi humbi zgjedhjet. /Express/