OPINION

Fan Noli Lindja e Shekujve

Shkruan: Erald SELCA
Fan S.Noli është padyshim një nga lindjet më të mëdha të shekujve shqiptar një nga figurat më markante të kombit shqiptar ,dhe një nga gjenitë më të mëdhenjtë që ka njohur bota .

Kjo lindje e shekujve do ishte ogur i madh për kombin shqiptar i pushtuar mizorisht nga hordhitë otomane helene sllave etj.

Fan Noli lavdimadh ishte njeri i kompletuar i frymëzuar nga Skënderbeu historia vlerat ai terë jetën e tij qoftë në rrafshin kombëtar diplomatik letrar kulturor teologjik ja kushtoi Shqipërisë dhe na lidhi aleancën e përjetshme shqiptaro -amerikane me W.Vilsonin .

Orator brilant i zjarrtë mendjendritur brilant me njohuri të mbi 16 Gjuhëve të huaja shkrimtar e përkthyes gjeni që edhe pas shumë shekujve nuk do i gjendet shoqi .

Fan Noli ishte demaskues me librat e shkrimet e tij i armiqve të brendshëm e atyre të jashtëm për të atdheu ishte kryefjala ai nuk deshi gjakderdhje kurrë mes nesh ai energjinë e tij e orientonte drejtë përparimit të kombit tonë dhe kundër armiqve .

Ishte Noli i madh ai që përkrahu fuqishëm LNÇL në krye me Enver Hoxhën lavdimadh rreshtimin e drejtë .

Fan Noli duhet rivarroset në Shqipëri dhe të marrë vendin e merituar në histori .

Fan Noli është krye vlerë e kombit shqiptar progresit dhe një nga krye vlerat e njerëzimit.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483