Kuriozitet

Fakte interesante, të cilat shumë pak njerëz i dinë

Bota në të cilën jetojmë është e pafundme, misterioze dhe askush nuk mund të dijë gjithçka për të. Më poshtë mund t’i lexoni disa fakte interesante, të cilat mund të mos i keni dëgjuar kurrë më parë

Ekziston një qytet që përbëhet nga 72 tonë diamantë që gjenden në mure të shkrira së bashku me materialet e ndërtesave.

Nikolai Shustov, një biznesmen rus i shekullit të 20-të vendosi të promovojë konjakun e tij të ri. Ai punësoi të rinj që shkonin në bare dhe kërkonin konjakun e Shustovit. Kur në bar nuk kishte konjak, ata fillonin një përleshje. Si rezultat, pronarët e bareve duhej të blinin konjakun dhe njerëzit kështu mësuan se ky konjak ekzistonte.

Balenat kërcejnë nga uji për të komunikuar. Madje, bëjnë një zhurmë të madhe për të tërhequr balenat e tjera që nuk janë më larg se 2.4 milje.

Një bletë punëtore mund të prodhojë vetëm 1/12 e lugës së çajit mjaltë gjatë tërë ciklit të jetës.

Majmunët japonezë mësuan se si të blejnë ushqime nga makinat shitëse. Ata i marrin monedhat në rrugë dhe i përdorin ato.

Matematicienti George Dantzig aksidentalisht zgjodhi një problem të matematikës në teorinë statistikore duke menduar se ishte detyrë e shtëpisë. Ai ishte vonë për mësim dhe nuk e dinte se çfarë ekuacioni ishte shkruar në tabelë.

Ka një shtet që është në një platformë të braktisur ushtarake në mes të detit.

Një pinguin mashkull i propozon një pinguini femër me një gur. Nëse gruaja pajtohet, ajo e merr atë në fole.

Lufta më e shkurtër në botë zgjati 38 minuta.