SRB-BIH

Evo imena onih koji su Kurtiju rekli za plan “sa noževima nad kartom” (Imena)

Predsjedavajući Vetëvendosje Ablin Kurti otkrio je ime savjetnika predsjednika Kosova Hashima Thaçija i njegovog saradnika, gdje su, prema njegovim riječima, njih dvojica razgovarali, gdje je Thaçijev savjetnik Kurtievom saradniku rekao plan sporazuma. u Washingtonu između Kosova i Srbije, dok je Kurti bio premijer.

Riječ je o Thaçijevom savjetniku, Ardianu Arifaju i bivšem ministru zdravlja Arbenu Vitii. Potonji je, prema Kurtiju, od Arifaja saznao plan sporazuma između Kosova i Srbije, koji bi mogao biti realizovan tokom administracije Kurtija. I za koji sporazum, sam Kurti je u Skupštini rekao da je to plan “noževa na mapi Kosova”.

“Sastanak nekoliko dana prije sastanka s predsjednikom Thaçijem, njegov savjetnik Ardian Arifaj, susreo se s ministrom zdravlja Arbenom Vitinom i rekao:” Uradimo ovaj posao jer Vetëvendosje dobro ide, jer stvaramo nacionalnu uniju “, rekao je Kurti za Desk.

Dalje, objasnio je o čemu se razgovaralo na sastanku sa predsednikom Thaçijem.

“Thaçi mi je rekao” Idemo u Washington na dogovor. Pitao sam, “Ne idemo li na dijalog?” I rekao mi je, kakav dijalog, idemo na dogovor. “I kada sam ga pitao o kakvom se sporazumu radi, rekao mi je ako mi moja prijateljica (Vjosa Osmani) dozvoli da se prijavim u Skupštini, reči ću tamo”, rekao je Kurti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.