Eurovision 2023, cilat janë trë shtetet që nuk konfirmuan pjesëmarrjen

Java e Eurovizionit do të ketë tre shfaqje: 
gjysmëfinalja 1 të martën, gjysmëfinalja 2 të enjten dhe finalja e madhe të shtunën :

• Gjysmëfinalja 1: 9 maj 2023
• Gjysmëfinalja 2: 11 maj 2023
• Finalja e madhe: 13 maj 2023

Të tre shfaqjet live do të fillojnë në orën 21:00

Eurovision Song Contest 2023 do të mbahet në Liverpool aty ku ndodhen dhe qëndrat kulturore dhe më dinamike të Britanisë.

Ky metropol ka një lidhje të veçantë me botën e artit dhe veçanërisht me muzikën pasi aty është edhe  shtëpia e ‘The Beatles’

Pjesëmarrësit 

37 shtete do të marrin pjesë në Eurovision Song Contest 2023:
 Shqipëria
 Armenia
 Australia
 Austria
 Azerbajxhani
 Belgjika
 Kroacia
 Qipron
 Republika Çeke
 Danimarka
 Estonia
 Finlanda
 Franca
 Gjeorgjia
 Gjermania
 Greqia
 Islanda
 Irlanda
 Izraeli
 Italia
 Letonia
 Lituania
 Malta
 Moldavia
 Holanda
 Norvegjia
 Polonia
 Portugalia
 Rumania
 San Marino
 Serbisë
 Sllovenia
 Spanja
 Suedia
 Zvicra
 Ukrainë
 Mbretëria e Bashkuar

Ndryshime nga Eurovision 2022

3 shtete nga Eurovision 2022 nuk do të marrin pjesë në Eurovision 2023: 

Bullgaria

Mali i Zi

Maqedonia e Veriut  

Go to TOP