Bota

Emiratet e Bashkuara Arabe lehtësojnë masat gjatë muajit të Ramazanit

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë njoftuar se do të lehtësojnë izolimin 24-orësh për muajin e Ramazanit. Kohëzgjatja e re e izolimit do të jetë nga 10 e mbrëmjes deri në 6 të mëngjesit. Banorët mund të dalin në pjesën tjetër të ditës.

Për tre javët e fundit, Dubai kishte vendosur një bllokim të rreptë, gjatë së cilës banorëve u kërkohej të qëndronin në shtëpi. Të dy qytetet kryesore – Dubai dhe kryeqyteti Abu Dhabi – gjithashtu po përgatisin një plan për të rihapur qendrat tregtare së shpejti.

Ata kanë lëshuar një seri udhëzimesh në prag të muajit të Ramazanit që përfshinë mbajtjen e distancës fizike për dy metra. në të gjitha fushat e përbashkëta. Vizitorëve do t’u lejohet të bëjnë blerje maksimumi për tre orë dhe do të jetë e detyrueshme vendosja e maskës.

Sidoqoftë, lutjet e kongresit në xhami ende nuk do të lejohen në të gjithë Emiratet e Bashkuara Arabe. Shërbimet e metrosë në Dubai pritet gjithashtu të fillojnë së shpejti operacionet. Emiratet e Bashkuara Arabe kanë raportuar 8.756 raste me Covid-19 dhe gjithsej 56 vdekje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.