SRB-BIH

Emilija Redžepi održala sastanak sa američkim ambasadorom Kosnett-om

Zamjenica premijera u vladi Kosova Emilija Redžepi, sastala se sa američkim ambasadorom Kosnett-om prema pisanju na ličnom računu na socijalnoj mreži Facebook. A razlog sastanka bio je informativnog karaktera. U prvoj zvaničnoj posjeti ambasador Kosnett čestitao gđ-i. Redžepi na novoj funkciji, informisao od zamjenice premijera o programu vlade Kosova i položaju nevećinskih zajednica u istom programu prenosi Kosova.info.

Foto: 10.04.2021, Sastanak američkog ambasadora Philip S. Kosnett-a sa Zamjenicom premijera Emilijom Redžepi. Lijevo pratnja američkog ambasadora, prevodioc: Maja Rama Marković i jedan savjetnik, desno članovi kabineta gđ-e Redžepi, Almir Saiti šef Kabineta i visoka savjetnica Melisa Azizović.

U nastavku vam prenosimo čitav tekst bez izmjena:

Kabinet treće zamenice Premijera je posetio amabasador SAD-a, njegova ekselencija Filip S. Kosnett.

Povod susreta je bio čestitanje nove funkcije te razgovor o programu nove vlade i pravima manjinskih zajednica u okviru tog programa.

Ovom prilikom zamenica premijera gosp. Emilija Redžepi je Americkom amabasadoru predstavila program i prioritete vlade i njenog kabineta, naglašavajući da će se zalagati za jednakost svih zajednica, unapređenje stanja zaposlenosti manjinskih zajednica u javnim institucijama, jačanje upotrebe manjinskih jezika u lokalnoj administraciji, reforme u obrazovanju i zdravstvenom sistemu, razvoj socijalnih programa za žene,decu i osobe sa ograničenim sposobnostima.

Razgovor je protekao u međusobnom razumevanju i bio je veoma produktivan.