Life Style - Funny

Ëmbëlsirat nuk të trashin nëse i hani në kohë të duhur

Ta lëmë anash faktin se desertin në të shumtën e rasteve duhet anashkaluar, por duke marrë parasysh se në të shumtën e rasteve kjo është e pamundur, atëherë së paku ta konsumojmë në kohën e duhur.

Deserti shërbehet menjëherë pas ushqimit kryesor.

Në fakt, nëse deserti shërbehet para ushqimit kryesor, truri më parë do ta pranojë informatën se është shtuar sasi e madhe e glukozës dhe paraprakisht do ta ndjeni ngopjen.

Deserti më vonë, pas ushqimi, ka efekt të kundërt, duke krijuar huti të trurit nëse është konsumuar sasi e duhur e glukozës, duke e shtyrë atë që të kërkojë edhe ëmbëlsira të tjera.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.