Show Biz

Eliza Dushku në filmin ‘Mapplethorpe’

BOSTON, MA – DECEMBER 14: Eliza Dushku (R) poses with brother Ben Dushku at the “Patriots Day” screening at the Boch Center Wang Theatre on December 14, 2016 in Boston, Massachusetts. (Photo by Natasha Moustache/WireImage)

Për 15 vjet, aktorja Eliza Dushku dhe vëllai i sa,j Nate Dushku kanë tentuar të krijojnë një biopi (film biografik) për fotografin kontrovers Robert Mapplethorpe.
“Nuk është gjëja më e lehtë të financohesh për një film të artit, ne nuk jemi komik Marvel,” tha ajo për Deadline në Tribeca studio.

Në vitin 2002, Eliza dhe Nate u prezantuan me skenarin origjinal për “Mapplethorpe” nga shkrimtari Bruce Goodrich. Në vitin 2006, Goodrich zgjodhi skenarin e tij të filmit dokumentar tek Ondi Timoner.

Palët u bënë bashkë në Fondacionin Mapplethorpe në vitin 2008, duke kërkuar mbështetjen për një film.

Nga këto financa, u arrit që të tregohet jeta e një artisti e riprodhuar në film, kështu në vitin 2009, skenaristi Mikko Alanne u bashkua për të punuar skenarin e filmit.

“Mbaj mend nënën time duke treguar si ka qenë në një ekspozitë të Mapplethorpe në Boston. Të gjitha veprat e artit ishin mbuluar dhe njerëzit kishin vënë kokat e tyre nën perde, për t’i parë ato”, thotë Dushku.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483