SRB-BIH

Ekskluzivno: Ovo je “načelni sporazum” između vlade i Bljerima Devolija, za dug od 20 miliona Telekoma

Ekskluzivno: Ovo je “načelni sporazum” između Vlade i Bljerima Devolija, za dug od 20 miliona Telekom Gazeta Blic . To je zbog činjenice da su se prošle godine predstavnici kompanije “Devolli” i Vlade Kosova načelno dogovorili o načinu otplate duga, koji Telecom duguje ZMobileu. Izvori Gazete Blic daju detalje o “sporazumu” postignutom prošle nedelje “Na posljednjem sastanku Vlade i predstavnika kompanije Devolli dogovorili su se da će izvršni direktor garantirati Telekomu za dobijanje kredita putem kojeg će se otplatiti dug preko 20 miliona”, rekao je ovaj izvor.

Današnja odluka kompanije Blerim Devoll da blokira bankovne račune Telekoma iznenadila je rukovodioce Telekoma, Sindikat i Vladu Kosova. To je zbog činjenice da su se prošle godine predstavnici kompanije “Devolli” i Vlade Kosova načelno dogovorili o načinu namirenja duga, koji Telecom duguje ZMobileu. Izvori Gazete Blic daju detalje o “sporazumu” postignutom prošle nedelje “Na posljednjem sastanku Vlade i predstavnika kompanije Devolli dogovorili su se da će izvršni direktor garantirati Telekomu za dobijanje kredita putem kojeg će se otplatiti dug preko 20 miliona”, rekao je ovaj izvor.

Ni Telekom ni Ministarstvo ekonomskog razvoja nisu zvanično dostavili detalje o ovom “načelnom sporazumu”. Jedini koji je pristao da zvanično razgovara je šef Telekoma Lamih Balaj, koji je rekao da su bankovni računi blokirani i da je ovo “Da, Devollëveov pritisak na Telecom.” Da, sad kad sam shvatio da su naši računi blokirani “, rekao je. da možda postoji sporazum između vlade Devolla o ovom dugu.

Potvrdio je da je bilo nekoliko sastanaka, te da se prema njegovim riječima dogovor može postići brzo, iako je rekao da nema tačne informacije, jer to nije dio sastanaka. Balaj je upozorio da neće dopustiti “Devolli Da kontinuirano blokiraju njihove bankovne račune, ne isključujući čak ni proteste i štrajkove.On je obavijestio Gazetu Blic da su pismo uputili premijeru zemlje Avdullahu Hotiju, gdje su od njega tražili da raskine ugovore. štetni i “trikovi” iznutra