Kosova

Edhe Franca e Italia mirëpresin heqjen e taksës, kërkojnë rifillimin e dialogut

Edhe Franca i është bashkëngjitur qëndrimit të Gjermanisë, i publikuar pak kohë më parë nga ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Ambasada e Francës ka publikuar të njëjtin qëndrim sikurse të Gjermanisë, duke e mirëpritur vendimin e Qeverisë në detyrë të Kosovës për heqjen e plotë të tarifave ndaj produkteve të Serbisë dhe të Bosnjës.

Italia i bashkohet Gjermanisë, mirëpret heqjen e tarifës dhe shpreson në rinisjen e dialogut

Ambasadori i Italisë në Prishtinë, Nicola Orlando, ka mirëpritur heqjen e tarifës ndaj mallrave të Serbisë dhe Bosnjë-Hercegovinës.

Në një postim në Twitter, ai ka thënë se Italia mirëpret këtë vendim të Qeverisë.

Më herët, edhe Ambasada e Gjermanisë përshëndeti vendimin e kryeministrit në detyrë, Albin Kurti për heqje të tarifës ndaj mallrave të Serbisë dhe Bosnjës.

Vendimi është futur në fuqi sot.

“Italia mirëpret heqjen e tarifave nga ana e Kosovës. Dialogu i lehtësuar nga BE-ja tani duhet të rifillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Të gjitha çështjet në pritje me Serbinë duhet të adresohen brenda kësaj kornize. Lufta kundër koronavirusit kërkon përpjekje dhe bashkëpunim të përbashkët”, ka shkruat diplomati italian në Twitter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.