Srpski

Dželjalj svećlja posetio Mitrovicu, Vučitrn i prelaz jarinje

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova i javne uprave, istovremeno koordinator Međuinstitucionalne grupe za upravljanje incidentima, Dželjalj Svećlja posetio je danas Akademiju za javnu bezbednost u Vučitrnu, kamp specijalnih jedinica Policije Kosova u Mitrovici, kao i granični prelaz Jarinje. 

Svećlja se danas sastao sa zamenikom gradonačelnika opštine Vučitrn Besimom Muzaćijem, koji ga je upoznao sa situacijom u ovoj opštini, posebno u selu Smrekonica gde su registrovani inficirani korona virusom, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je takođe posetio Kosovsku akademiju za javnu bezbednost u Vučitrnu, gde ga je primio generalni direktor ove ustanove Ismailj Smakići.

Tom prilikom upoznat je sa situacijom i životnim uslovima u kampusu Akademije, pri čemu je istaknuto da, u slučaju potrebe za zbrinjavanje obolelih od Kovida-19, Kosovska akademija za javnu bezbednost ima kapacitet za smeštaj 686 ljudi.

Prilikom posete kampu “Belvedere“ u Mitrovici, Svećlja je, u pratnji delegacije MUPJU-a, video uslove za smeštaj u ovom kampu, u slučaju da Kosovo bude suočeno sa prilivom izbeglica.

Takođe, razgovarano je i o mogućnosti smeštaja repatrijisanih osoba, koje dolaze iz dijaspore i primorani su da uđu u karantin.

Nakon ove posete, Svećlja se sastao se sa gradonačelnikom Južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem, sa kojim je razgovarao o suočavanju sa virusom Kovid-19 i mogućnostima preduzimanja dodatnih mera unutar ove opštine.

Na kraju saopštenja se navodi da je Svećlja posetio granični prelaz Jarinje gde se zainteresovao o radu na ovom prelazu.

Odgovorni zvaničnici na ovom graničnom prelazu govorili su o postupcima kontrole koje se sprovode u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i NIJZK-a.