Rajoni

Durakoviq: Boshnjakët nuk do të pranojnë mandate në Srebrenicë

Boshnjakët të cilët u zgjodhën këshilltarë në Asamblenë Komunale të Srebrenicës nuk do të pranojnë mandatet derisa të dihet përgjigja për ankesën dërguar nga Iniciativa “Adresa ime Srebrenicë” në Gjykatën Kushtetuese të Bosnjës, duke kërkuar anulimin e zgjedhjeve …

… në të gjitha qendrat e votimit, përfshirë votimin me postë, tha mysafiri i “BHT1 drejtpërdrejt” BHRT, përfaqësuesi i Nismës Qamill Durakoviq.

Durakoviq vuri në dukje se bojkoti i zgjedhjeve të përsëritura ishte një mekanizëm lufte në mënyrë që të vinte në dukje parregullsitë zgjedhore.

“Një vendim unanim u mor për të bojkotuar dhe për të mos pranuar asnjë mandat derisa të vendoset drejtësia deri në fund,” tha ai.

Ai vuri në dukje se rizgjedhja në disa qendra votimi çoi, siç tha ai, në një rezultat të keq.

“Ne paralajmëruam se mund të ketë një rezultat të keq dhe kjo është pikërisht ajo që ndodhi,” tha Durakoviq.

Sipas tij, është e vështirë të arrihet një pozicion i unifikuar në Srebrenica.

“Por kësaj here e kemi dhe do të qëndrojmë deri në fund,” tha Durakoviq.

Ai shtoi se boshnjakët në komunën e Srebrenicës janë një pakicë politike e margjinalizuar.

“Dallimi është të jesh një faktor politik dhe një pakicë margjinale politike. Boshnjakët janë të hequr nga të drejtat, ne kemi jetuar të margjinalizuar për 4 vjet. Ne e dimë se çfarë na pret dhe çfarë na ka ndodhur në mandatin e Mlladen Grujiçiq “, tha Durakoviq.

Ai gjithashtu deklaroi se boshnjakët përfaqësohen minimalisht në institucionet e Republika Srpska.

“Boshnjakët, anëtarë të SNSD, janë të punësuar në institucionet e RS dhe ata ende nuk janë në komuna,” tha Durakoviq.

Ai shtoi se përfaqësuesit e shumicës së partive pro-boshnjake ranë dakord që ata të alokonin fonde “në mënyrë që populli boshnjak të mos ishte vetëm dhe ata të kishin ndihmë, financiare dhe ndonjë tjetër”.