Kuriozitet

Duart gjigante mbajnë “Urën e Artë”

Në qershor të 2018-ës është inauguruar në Vietnam ura ”Golden Bridge”, afër qytetit të Da Nang-ut.

Ura mbahet nga dy duar dhe është me një gjatësi rreth 150 metra. Duart janë 24 metra me 13.

Një gisht ka diametrin rreth 2 metra dhe është e arritshme nëpërmjet një teleferiku, i cili është më i gjati në botë pa ndalesa, plot 5.801 metra.

Image

Ajo fitoi famë globale shumë shpejt pasi u hap në qershor 2018, duke tërhequr mbulim të gjerë mediatik dhe duke tërhequr vizitorë nga e gjithë bota.

Image
Ajo gjithashtu është bërë pjesë e disa çmimeve ndërkombëtare vjetore.

Shfaq më shumë
//thaudray.com/4/3473483