SRB-BIH

Dolina treba da razvije privatni sektor

Razvoj privatnog sektora neophodan za poboljšanje života albanskih građana u Dolini – prenosi Kosova.info
Nakon sastanaka koje ministar Selimi održava zajedno s ministricom Haradinaj-Stubllom, danas su dočekali predstavnici privatnog sektora Preševa od kojih je čuo izazove i probleme s kojima se suočavaju njihova preduzeća kao i nepovoljna klima poslovanja u regionu.

Uzimajući u obzir novo nastalu situaciju i štetu koju je svako osjetio usljed pandemije COVID-19, istodobno poznavajući poteškoće s kojima se suočava ekonomija u Preševu, ministar Selimi je izrazio spremnost da razgovara o konkretnim zajedničkim koji će imati za cilj oporavak poslovanja, ekonomski razvoj zemlje i povećanje zaposlenosti građana Preševa.

Prema ministru Selimiju, ekonomski razvoj je od posebnog značaja za poboljšanje života naših sunarodnika i zbog toga bi to trebalo smatrati važnim prioritetom, posebno privatnim sektorom.

Dolina Preševa ima značajan potencijal za razvoj, geografski, prirodno i ljudski, i ti resursi se moraju iskoristiti.

„Osim političkog dijela o kojem smo razgovarali s predsjednikom Arifijem, vidjeli smo važnost posjete velikih poduzeća ovdje u Preševu, kao što su Fluid, Solid i Weslime, tri uspješne kompanije koje imaju potencijal, talent i volju. odlično za rad, čiji bi proizvodi pokrivali ne samo srbijansko tržište, već i region i svet. Preševo ​zaostaje za Republikom Srbijom, ali ni u jednom slučaju ne u svojim ekonomskim, obrazovnim i političkim kapacitetima. Republika Kosovo će biti uz ova preduzeća radi boljeg funkcionisanja i širenja njihovih proizvoda. “

Ovu posetu su sa optimizmom dočekali predstavnici privatnog sektora koji su se zahvalili ministru Selimiju na posvećenosti i zalaganju u rešavanju ovog pitanja i pružanju pomoći u ime Vlade Republike Kosovo./Kosova.info/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.