SRB-BIH-HR

Dodik: Hrvati su beznačajni jer ih muslimani …

Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a budući da Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u emisiji “Nedjeljni razgovor” na ATV-u da su mnogi pokušali iskoristiti priču o non-paperu da bi usmjerili napad na Republiku Srpsku, ali i istaknuo da se ne može sakriti činjenica da se u europskim strukturama sve više priča o eventualnoj promjeni granica u regiji.

Europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kojemu oni neće shvatiti stanje u BiH, smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

On kaže da europske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a budući da Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik dalje nastavlja da je osobno posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i kaže da to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilizirani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao da nešto učinim, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti budući da u njoj nitko više ne želi raditi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

On kaže da je uvjeren da za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude nezavisna.

Dodik je dodao da je BiH promašena stvar jer je, tvrdi, u pitanju eksperiment Zapada koji definitivno ide na to da Srbi izgube nacionalni identitet, institucije u Republici Srpskoj, da ne mogu sami imati svoje budžete, zdravstvo, školstvo i mnogo što drugo.

Dalje je ustvrdio da su i stranci i Bošnjaci učinili sve da Srbima, pa i Hrvatima, posljednjih godina nanesu mnogo problema, isključivo zato da bi nešto ostvarili kod muslimana.