Show Biz

Disney dominoi në vitin 2019

Tashmë për vite të tëra Disney ka dominuar në arkat kinematografike, por këtë vit ia kaloi madje edhe vetes. Ndër dhjetë filmat më të mirë në vitin 2019, janë madje 8 sish me produksion ose bashkëproduksion të Disneyt.

Në vendin e parë për nga të ardhurat këtë vit është filmi i fundit në sagën e Marvel për Avengers, Avengers: Endgame. Me të ardhurat prej 2.8 miliardë dollarë, Avengers ia arriti ta tejkalojë edhe Avatarin, i cili deri më tani e kishte mbajtur vendin e parë për filmin më fitimprurës ndonjëherë.

Image

Në vendin e dytë për ardhura është Lion King, i cili e tejkaloi paraardhësin e tij të animuar duke i inkasuar 1.6 miliardë dollarë, 700 milionë më shumë se versioni i animuar i vitit 1994 . Pas Lion King pason vazhdimi i filmit Frozen me 1.2 miliardë dollarë, ndërsa shumë afër pas tij gjendet Spider-Man: Far From Home, produksionin e të cilit e bëri Disney në bashkëproduksion me Sony.

Image

Captain Marvel renditet i pesti sipas të ardhurave, me 1.12 miliardë dollarë, i pasuar nga Toy Story 4, i cili gjithashtu i inkasoi mbi 1 miliard dollarë.

Në vendin e shtatë është filmi i parë i cili nuk është Disney/Marvel/Lucasfilm/Pixar, dhe ai është “Joker”. Joaquin Phoenix dhe versioni i tij i armikut më të madh të Batmanit erdhën me produksion të Warner Bros dhe sollën të ardhura prej mbi 1 miliard dollarësh.

Vendin e tetë e zuri një tjetër version artistik i klasikut të Disneyt, filmi Aladdin, i cili është i fundit në këtë listë me mbi 1 miliard dollarë të ardhura.

Në vendin e nëntë radhitet “Hobbs and Shaw” i Universal, një film nga franshiza “Fast and Furious”, filmi i dytë jo-Disney në listën e dhjetë më të mirëve.

Aktualisht i fundit për nga të ardhurat këtë vit është filmi “Star Wars: Rise of the Skywalker”, i cili është shfaqur vetëm dhjetë ditë më parë. Deri më tani filmi i ka inkasuar 725 milionë dollarë, por presim që rezultati përfundimtar të jetë shumë më i lartë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.