Bota

Dhoma e kontrollit e Çernobilit hapet për turistët – rrezatimi është 40.000 herë më shumë se norma

Për herë të parë që prej shpërthimit katastrofik në uzinën bërthamore të Çernobilit, një zonë e saj është hapur për turistët.

Bëhet fjalë për sallën e kontrollit në njësinë katër, ku shpërtheu edhe reaktori bërthamor.

Rrezatimi aktualisht është 40,000 herë më shumë se norma. Turistëve do t’u jepen maska për fytyrën, kostume anti-rrezatimi dhe çizme të mëdha industriale përpara se të lejohen të vizitojnë dhomën.

Por pavarësisht masave të sigurisë ata do të jenë në gjendje të vëzhgojnë dhomën vetëm për pesë minuta për shkak të rrezatimit vdekjeprurës. /GazetaExpress