Kosova

Deputetët e Kosovës me nga dy puna

Si deputetët e legjislaturave të kaluara, ashtu edhe ata që për herë të parë janë bërë pjesë e Kuvendit të Kosovës, përveç pozitës së deputetit, mbajnë edhe punë të tjera.

Ligji obligon ata që në afat prej 15 ditësh të deklarojnë se cilën pagë dhe cilën punë do ta kenë parësore.

Përveç pozitës në Kuvendin e Kosovës, deputetët mbajnë edhe punë të tjera si në sektorin publik, ashtu edhe në atë privat.

Edhe pse ligji përcakton qartë se ata nuk mund të ushtrojnë pozita të larta shtetërore e të jenë pronarë e bashkëpronarë në aktivitete biznesi, në të cilat mund të kenë konflikt interesi, ky ligj nuk i ndalon ata të punojnë në disa punë tjera.

Megjithatë, edhe në këtë legjislaturë ka deputetë që vazhdojnë të jenë pronarë të bizneseve e po ashtu të punojnë në fusha të ndryshme, si mjekë e mësimdhënës.

Monitorues të punës së Kuvendit thonë se që nga momenti i marrjes së mandatit deputetët obligohen të deklarojnë pagën e tyre primare dhe atë sekondare.

Pagën primare deputetët e marrin të plotë, ndërsa pagën sekondare e marrin përgjysmë.

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//dooloust.net/4/3473483