Love & Sex

Del në treg xheli që sfidon viagrën dhe mposht imoptencën

Studiuesit kanë gjetur një zgjidhje për trajtimin e impotencës, një xhel që përmban nitroglicerinë shpërthyese. Ky xhel në madhësinë e një bizele dha një rezultat pozitiv brenda 10 minutave. Nga 10 në shtatë burra

Ajo funksionon deri në 12 herë më shpejt se Viagra. Xheli i fërkimit, funksionon duke lëshuar një gaz oksidi nitrik që zgjeron enët e vogla të gjakut, duke rritur rrjedhjen e gjakut në penis.

Mjekët në Spitalet Universitare të Kolegjit Universitar në Londër dhe qendra të tjera bënë prova mbi më shumë se 220 burra me impotencë. Studimi zbuloi se 44 përqind e burrave të cilëve iu dha xhel i vërtetë arritën ereksione brenda pesë minutave, ndërsa pjesës tjetër iu desh rreth 10 minuta

Viagra dhe pilula të tjera të impotencës zakonisht zgjasin nga 30 minuta deri në një orë për të filluar.

David Ralph, një urolog konsulent, tha: Përparësitë e mundshme përfshijnë potencialin për veprim të shpejtë dhe lehtësinë e përdorimit. Përdorimi i tyre mund të përfshihet në parathënie seksuale, duke rritur nivelin e intimitetit midis çifteve.

Në përgjithësi, një në katër burra pësoi një përmirësim klinik të rëndësishëm. Efektet anësore ishin të buta, me rreth një në 13 dhimbje koke. Mjekët thonë se marrja e formulës mund të sjellë rezultate edhe më të mira.

Shkaqet e mosfunksionimit ereksion mund të jenë psikologjike ose fizike – duke filluar nga stresi deri te kushtet që ndikojnë në rrjedhjen e gjakut, siç janë sëmundja e zemrës dhe diabeti. Shumë të sëmurë nuk u përgjigjen ilaçeve të tilla si Viagra.

Studiuesit po planifikojnë prova të mëtejshme dhe thonë se xheli mund të jetë i disponueshëm deri në vitin e ardhshëm dhe kushton 1.25 dollarë çdo ditë për furnizimin e një viti.