SRB-BIH

Daćemo sve da povećamo povjerenje Amerike

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mora više da se uloži u odnos sa SAD i da će Srbija dati sve od sebe da se poveća povjerenje američke strane.

Vučić je u video-razgovoru sa članovima američkog Atlantskog savjeta rekao da se do sada više puta sreo sa aktuelnim američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, kao i da je imao dobar odnos sa administracijom bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

– Znam Bajdena bolje od Trampa, mada ne očekujem lakše vrijeme za Srbiju jer politika nije uvijek u vezi sa ličnim stavovima, ali daćemo sve da povećamo prijateljstvo dvije zemlje. Potrebno je da nađemo način da se više sprijateljimo sa SAD – naveo je Vučić.

On je napomenuo da postoje različiti stavovi, prije svega, o pitanju Kosova, ali da je dobro što je Bajden uvijek želio da sasluša i srpsku stranu, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

– Potrebne su nam SAD kao prijatelj Srbije jer možemo da uradimo nešto dobro. Možemo da napredujemo uz podršku SAD. To je preduslov za napredak ekonomije – rekao je Vučić.

On je izrazio nadu u odgovoran pristup razvoju odnosa.

– Možda SAD nisu naš najbolji prijatelj, ali su prijatelj sa kojim imamo zajednički interes i zajedničku budućnost – rekao je Vučić.

On je podsjetio da postoji vojnotehnička saradnja, ali i saradnja u različitim poljima, što se vidi kroz rezultate.

– Sve više raste zanimanje američkih kompanija koje su sve spremnije da ulažu – naglasio je Vučić.