SRB-BIH-HR

Da se razriješi dužnosti i javno se izvini zbog jezika linča, g. Almir Veliji, savjetnik Premijera Hotija

Piše: Sarë Gjergji

Da se u svim instancama i razinama državnih institucija Kosova nalazi toliko nedostojnih ljudi, koji su Kosovo pretvorili u nešto gore – da zažali i drvo i kamen – posvjedočio je i Almir Veljiji, savjetnik Premijera Avdullaha Hotija.

Isti je, Albansku Demohrišćansku Partiju nazvao, ” KATOLIČKA PARTIJA”.

Vjersko bojenje (s pežorativnim značenjem) koju Almir daje PSHDK-u je loš primjer jako lošeg zvaničnika i savjetnika s anatolsko-slavenskim tendencijama; To je uvreda i izravan napad i kršenje milenijske albanske civilizacije i kulture; to je napad i direktno kršenje demokratskih vrijednosti na kojima je izgrađena Republika Kosovo.

Zamislite sada, par ovakvih tipova koji savetuju premijera Kosova, a zatim ovaj poslednji sedne sa međunarodnom diplomatijom i razgovara o integraciji Kosova …

Bez sumnje, g. Hoti, vi, kao premijer Republike Kosovo, vrlo dobro znate da ljudi koji imaju jezik i mentalitet linča Almira Veliji-a ne služe na čast ni Vama ni institucijama naše Republike. Za sada, kao građanin ove zemlje i kao član Predsjedništva PSHDK, pozivam vas da razriješite Almira Velijia sa mjesta savjetnika.

Jedan savjetnik koji vređa i linčuje građane Republike Kosovo je nedostojan i nepravedan da bi savjetovao Premijera moje zemlje.