SRB-BIH-HR

Crna Gora: Za brucoše UCG popusti u zemlji i Evropi

Brucoši Univerziteta Crne Gore studijske 2021/22. godine će uz Evropsku omladinsku karticu (European Youth Card EYCA) imati mogućnost da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

To će im biti omogućeno na osnovu Ugovora o saradnji na Programu Evropske omladinska kartice koji su danas potpisali rektor Univerziteta Vladimir Božović i Jugoslav Radović, direktor Centra za omladinsku edukaciju , saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

„Kroz saradnju sa Centrom, koja je danas i ugovorno ozvaničena, Univerzitet Crne Gore je omogućio svim brucošima da imaju kobrendirano izdanje Evropske omladinske kartice – EYCA (European Youth Card). Kartice će dobiti početkom oktobra, već sa početkom studijske 2021/22. godine“, kazao je rektor Božović.

On je dodao da će ova kartica doneti brojne finansijske olakšice i poboljšati studentski standard onima koji ove godine ulaze u akademsku zajednicu.

„Kao partner ovog programa nastojali smo da doprinesemo onome što su i osnovne smjernice ovog programa: jačanju mobilnosti studenata, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji“, kazao je rektor Božović.

Direktor Centra, Jugoslav Radović, kazao je da će svi brucoši koji budu koristili Evropsku omladinsku karticu, zahvaljujući saradnji sa kompanijom MyWorldMontenegro, moći da koriste i opciju povraćaja novca pri svakoj kupovini, u njenim partnerskim kompanijama u Crnoj Gori i širom sveta.

„Studentima će na raspolaganju biti i Customer Care servis, radnim danima, od 8.00 do 16.00 sati, kroz više komunikacionih platformi, počev od kontakt mejla, telefona, do profila na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Linkedin“, kazao je Radović.

On je dodao da je program Evropske omladinske kartice (EYCA) rezultat višegodišnje uspešne saradnje NVO.

„Centar za omladinsku edukaciju“ sa Upravom za sport i mlade i Ministarstvom prosvete, nauke, kulture i sporta.

Ona omogućava, ne samo studentima, već i crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13 do 29 godina da koriste benefite u zemlji i insotranstvu.