EKONOMI

Coronavirus mund të ndryshojë zakonet e blerjeve përgjithmonë

Pandemia e coronavirusit COVID-19 ka detyruar shumë njerëz që të fillojnë të blejnë sende ushqimore në internet, dhe kjo mund të ndryshojë përgjithmonë mënyrën e blerjes. Blerja e librave, pajisjeve elektrike dhe porositja e ushqimeve të gatshme përmes aplikacioneve të ofrimit tashmë janë të zakonshme, por shumica e njerëzve preferojnë të blejnë mish, fruta, perime dhe ushqime të tjera në dyqan, raporton CNN .

Vitin e kaluar, vetëm 4 për qind e sendeve ushqimore u blenë në internet në SHBA, por pasi blerësit tani janë mbyllur kryesisht në shtëpi, blerjet në internet janë në rritje.

Shkarkimi i aplikacioneve për blerje ushqimore në internet është rritur me rreth 200 për qind në një afat të shkurtër krahasuar me vitin e kaluar, transmeton Telegrafi.

Ata po blejnë gjithnjë e më shumë në internet mbi moshën 60-vjeç. Një përqindje në rritje e blerësve në internet është mbi 60, me 41 për qind të përdoruesve aktual të këtyre aplikacioneve që pretendojnë të bëjnë blerjen e tyre.

“Sjellja e klientit po ndryshon gjithmonë në kohë fatkeqësish. Njerëzit po mësojnë aftësi të reja dhe si të blejnë në internet për shkak të asaj që ne përballemi sot”, tha Doug Baker, president i marrëdhënieve industriale në FMI, një shitës me pakicë i ushqimit.

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//dopansearor.com/4/3473483