Bota

CNN sjell “11 herët kur presidenti Donald Trump ‘minimizoi’ rrezikun nga coronavirusi”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë vendi i parë që raportoi 1 mijë vdekje si pasojë e coronavirusit brenda 24 orëve të mërkurën, ndërsa numri i rasteve me përfundim fatal u rrit në 5.000.

Me mbi 216.000 infeksione në të gjithë vendin, Amerika tani është më e prekur nga COVID-19 sesa çdo vend tjetër në botë.

Madje, virusi nuk po tregon shenja të ngadalësimit, pavarësisht se i gjithë vendi është në karantinë, dhe ekspertët paralajmërojnë se rreth 200.000 persona mund të vdesin deri në përfundim të pandemisë.

Dhe përkundër kësaj, përkatësisht paralajmërimeve të shumta, presidenti amerikan Donald Trump e kishte “minimizuar” rrezikun e tij.

Gjithsesi, siç shkruan Chris Cillizza për CNN, përcjell Telegrafi, zëvendëspresidenti amerikan Mike Pence tha diçka në një intervistë me Wolf Blitzer të CNN të mërkurën.

“Unë nuk besoj se Presidenti e ka minimizuar ndonjëherë kërcënimin e coronavirusit”.

Por kështu nuk mendon Chris Cillizza.

Sipas këtij mediumi, madje presidenti amerikan, 11 herë e minimizoi kërcënimin e paraqitur nga coronavirusi.

1. “Ne e kemi atë plotësisht nën kontroll. Është një person që vjen nga Kina, dhe ne e kemi atë nën kontroll. Do të jetë thjesht mirë”. (22 janar)

2. “Ne e mbyllëm atë duke ardhur nga Kina”. (2 shkurt)

3. “Coronavirusi është shumë nën kontroll në SHBA. Ne jemi në kontakt me të gjithë dhe të gjitha vendet përkatëse. CDC & World Health kanë punuar shumë dhe shumë zgjuar. Tregu i aksioneve ka filluar të duket shumë i mirë!” (22 shkurt)

4. “… Ne e kemi aq mirë nën kontroll. Dua të them, me të vërtetë kemi bërë një punë shumë të mirë”. (26 shkurt)

5. “Ky është një grip. Ky është si një grip. … është pak a shumë si gripi i rregullt… “. (26 shkurt)

6. “Do të zhduket. Një ditë – është si një mrekulli – do të zhduket. Dhe nga brigjet tona, ne – e dini, mund të përkeqësohet para se të bëhet më mirë. Mund të largohet. Do të shohim se çfarë ndodh. Askush nuk e di”. (27 shkurt)

7. “Jo, nuk shqetësohem aspak. Jo, nuk jam. Jo, kemi bërë një punë të shkëlqyeshme”. (8 mars)

8. “Vitin e kaluar 37,000 amerikanë vdiqën nga gripi i zakonshëm. Mesatarisht midis 27,000 dhe 70,000 në vit. Asgjë nuk është mbyllur, jeta dhe ekonomia vazhdojnë. Në këtë moment ka 546 raste të konfirmuara të coronavirus, me 22 vdekje. Mendoni për këtë!” (9 mars)

9. “Ky është një virus shumë ngjitës. Është i jashtëzakonshëm. Por është diçka mbi të cilin kemi një kontroll të jashtëzakonshëm”. (15 mars)

10. “Unë nuk besoj se ju duhen 40,000 ose 30,000 ventilatorë. E dini, ju do të shkoni ndonjëherë në spitale të mëdha, ata do të kenë dy ventilatorë. Dhe tani, krejt papritur, po thonë ata, a mund të porosisim 30,000 ventilatorë?”. (27 mars)

11. “Ju e quani atë mikrob, ju mund ta quani atë grip. Ju mund ta quani atë një virus. Mund ta quani në shumë emra të ndryshëm. Unë nuk jam i sigurt se dikush e di se çfarë është”. (27 mars)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.