SRB-BIH

“članstvo u nato i evropska integracija prioritet vlade”

Premijer Kosova Aljbin Kurti održao je govor pred panelom u organizaciji EBRD za investicije na Zapadnom Balkanu, koji se održava u Londonu.

On je u svom postu na Fejsbuku naveo da su pravda, evropske integracije i članstvo u NATO prioriteti Vlade Kosova.

“Na samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, sreo sam se sa  liderima država Zapadnog Balkana. Upravo danas je prošlo tri nedelje od glasanja u Skupštini, i drago mi je da sam danas imao priliku da govorim o značaju ulaganja u ekonomiju, preduzetništvo, posebno u oblasti informacionih tehnologija, infrastrukturu, koja povezuje i daje mogućnost razvoju, o odnosu sa Srbijom i Crnom Gorom, o principu reciprociteta, itd. Zapošljavanje i pravda, s jedne strane, i evropska integracija i članstvo u NATO-u s druge strane, su naši prioriteti kao nove vlade Kosova”, napisao je Kurti.

Naveo je da će ova vlada ekonomski ojačati građane i politički što bolje predstavljati Kosovo.

“Trenutno sa Albanijom imamo 77 postignutih sporazuma – mi ćemo dati novu energiju i dinamiku njihovoj primeni. Vlada Kosova će sarađivati sa Vladom Crne Gore i Severne Makedonije u sprovođenju projekata od zajedničkog interesa i održavanja zajedničkih sastanaka”, naveo je Kurti dalje u postu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.