Kosova

Çka bisedoi Vuçiq me prokurorin e Hagës?

Bashkëpunimi i Serbisë me Mekanizmin e Hagës për Gjykatat Penale Ndërkombëtare është i mirë dhe do të vazhdojë të forcohet, përkundër mosmarrëveshjeve për disa çështje.

Kështu tha presidenti serb Aleksandar Vuçiq gjatë një takimi me Kryeprokurorin e nga Haga Serge Brammertz.

Ata diskutuan raportin e ardhshëm të prokurorit në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, procedurat që po zhvillohen para kësaj gjykate kundër shtetasve serbë, rezultatet e punës së prokurorisë së Hagës si dhe ndihmën në ndërtimin e institucioneve dhe transferimin e njohurive tek autoritetet gjyqësore serbe.