Love & Sex

Çfarë ndodh nëse përdoret maska gjatë s*ksit? Studiuesit e Universitetit të Harvardit japin përgjigjen që nuk pritej

Koronavirusi ka sjellë një seri ndryshimesh në përditshmërinë e njerëzve. Ndër to është kujdesi që duhet të tregojmë për të mbrojtur vetem nga rreziku i infektimit po edhe të tjerët.

Mënyrat me të cilat mund të tregohet kujdes janë maskat, dezinfektuesit dhe dorezat të cilat rekomandohen në ambiente të mbyllura apo edhe në prani të personave të tjerë për të shmangur çdo rrezik.

Sipas një studimi mësohet se maska rekomandohet të përdoret edhe në marrëdhenien në çift.

Studimi i kryer nga universiteti i Harvardit rekomandon përdorimin e tyre gjatë aktit seksual për të shmangur infektimin.

Pas vendimit të marrë në Britaninë e Madhe, sipas të cilit nuk lejohet marrëdhënia s*ksuale me njerëz që nuk jetojnë në një shtëpi u krye edhe ky studim dhe si rezultat shkencëtarët besojnë se duhet të përdoret maska edhe gjatë seksit.

Shkencëtarët e Harvardit tregojnë sesa mundësi infektimi ka gjatë s*ksit.

Rreziku është i vogël por nuk është e pamundur.

Ndaj ata rekomandojnë forma të tjera si flirtimet online duke shmangur kështu kontaktin fizik dhe pse jo “masturbimin”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.