Kosova.info

Çfarë kuptimi kanë ëndrrat seksuale?

Hulumtimet së fundmi kanë treguar se shumica e amerikanëve ëndërrojnë shpesh për seksin: Rreth 8 për qind e argëtimeve gjatë natës përfshijnë një lloj aktiviteti seksual, sipas një studimi të Universitetit të Montrealit, me gratë që e bëjnë atë në vendin e ëndrrave po aq shpesh sa burrat. Marrëdhëniet seksuale ishin lloji më i zakonshëm i përmbajtjes së ëndrrave seksuale në studim, i ndjekur nga propozimet seksuale, puthjet, fantazitë dhe masturbimi.

Ndërsa ëndrrat seksuale apo ëndrrat në përgjithësi janë magjepsëse, shkenca ende nuk e ka zbuluar rëndësinë e tyre. Ajo që duket të jetë e vërtetë është se ëndrrat nuk duhet të merren fjalë për fjalë. Vetëm për shkak se në ëndrrën tuaj personi tjetër i përfshirë është shefi juaj, miku juaj më i mirë, një Idris Elba i ri apo edhe të tre në të njëjtën kohë, nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju dëshironi që kjo të ndodhë në realitet.

“Të gjitha ëndrrat, madje edhe ëndrrat e seksit, mund të lidhen lehtësisht me gjërat që ndodhin në jetën tuaj”, thotë Ian Wallace, autori i “100 ëndrrave më të mira”: Ëndrrat që kemi të gjithë dhe çfarë kuptimi kanë ato.

Wallace e shpjegon kështu: Kur dikush shfaqet në ëndrrën tuaj seksuale, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që dëshironi të jeni intim me këtë person. Në vend të kësaj, ai ose ajo ndoshta posedon disa tipare të admirueshme të personalitetit (të tilla si aftësitë e lidershipit, dashamirësia ose prirja për modën) që ju i njihni në veten tuaj, por nuk i keni zhvilluar ende plotësisht.

Psikologia Gillian Holloway, PhD, autore e 5 hapave për të deshifruar ëndrrat tuaja: Një mënyrë e shpejtë dhe efektive për të zbuluar kuptimin e ëndrrave tuaja, është dakord. Në uebsajtin e saj të interpretimit të ëndrrave, ajo shpjegon se ndërsa disa ëndrra seksuale mund të jenë thjesht “përmbushje dëshirash” (ju ndoshta nuk do të jeni në gjendje të shënoni me këtë person në jetën reale, kështu që ju drejtoheni tek ëndrrat tuaja), ëndrrat seksuale zakonisht janë më shumë komplekse, duke reflektuar dëshirat dhe frikën tuaj personale, transmeton Klankosova.tv.

Më të fundit

escort mersin - izmir escort