Love & Sex

Çfarë dashurojnë dhe urrejnë femrat tek seksi anal?

Seksi anal është një nga aspektet e seksit që shumë njerëz e konsiderojnë me rrezik, dhe ndoshta edhe tabu.

Megjithatë, nuk është kurrë vonë për ndryshim. Shumë femra që  po e marrin në konsideratë të bërit seks anal kanë shumë pyetje.

Shumica e tyre pyesin nëse do të jetë e dhimbshme, e parehatshme apo e sikletshme. Këto çaste nervozizmi duhet të nisin me një paralojë të gjatë, t’i marrin gjërat me ngadalë dhe të përdorin lubrifikant. Më e rëndësishmja nga të gjitha është një çiftet të flasin hapur me njëri-tjetrin për mënyrën se si ndihen. Besimi reciprok është çelësi i gjithçkaje.

Seksi anal mund të hapë shumë dyer kënaqësie. Shumica e meshkujve dhe femrave përjetojnë orgazmën më intensive nëpërmjet eksplorimit të eksperiencave të reja. Por megjithatë, seksi anal është diçka që femrat me zor e kapërdijnë.

Disa e duan, disa e urrejnë…dhe për këtë arsye shkojmë drejt e në temë duke pyetur se si i bën femrat të ndihen ky pozicion:

1 – Faktori dhimbje

Kjo duket të jetë arsyeja kryesore se pse femrat i thonë jo seksit anal. Le të përballemi me të. Një faqe pornoje thotë, se duke e provuar me një penis fals duke stimuluar anusin bën që kënaqësia të zbehë dhimbjen e hyrjes. Është e rëndësishme që të lubrifikoheni mirë.

2 – Shqetësimet shëndetësore

Shpeshherë femrat i kthehen aspekteve higjienike dhe shëndetësore për çdo gjë që ndodh nga ana e pasme e tyre. Shumë gra shprehin shqetësim në lidhje me këtë për aq kohë sa kryhet jashtëqitje. Pastrimi paraprak është shumë i rëndësishëm.

3 – Pse të shqetësohemi?

“Nga çdo gjë që kam dëgjuar nga femrat e tjera, nga pikëpamja anatomike, femra nuk merr asnjë kënaqësi nga seksi anal,” thotë një pjesëtar i studimit, Singer. “Seriozisht, nuk ekziston asgjë atje që mund ta bëjë atë të ndjehet mirë”. Por kjo nuk është edhe aq e vërtetë, pasi në zorrën e trashë ka më shumë qendra nervore sesa në zgavrën e vaginës.

4 – Është shumë i madh

Shumica e femrave për të anashkaluar këtë akt, thonë se penisi i mashkullit është shumë i madh për të hyrë në një vrimë aq të vogël. Por nëse bëhet sipas udhëzimeve dhe përdoret sasi e mjaftueshme lubrifikante, asgjë nuk e pengon seksin anal.

5 – Nuk është në preferencat e saj

Seksi anal nuk është diçka që shijohet nga shumica e femrave, dhe nëse është kështu, atëherë duhet respektuar. Pëlqimi është shumë i rëndësishëm për të arritur konsensusin, dhe sidomos kur bëhet fjala për seks. Mos u përpiqni të ngulni këmbë për diçka që asaj nuk i pëlqen.

6 – Është e sikletshme

Për shumë femra kjo mund të duket si një eksperiencë e “vajzave të këqija”. Gjithçka ka të bëjë me gjetjen e mënyrës që funksionon për të dy dhe më pas të bëhet qejf me të. “Seksi anal është i mrekullueshëm por kur gjërat janë nxehur,” thotë Angela Ëhite, një pornostare. “Por kjo nuk do të thotë që një mashkull me gishta të thatë duhet të veprojë në anusin e femrës, dhe ta quajë paralojë. Anusi nuk e ka procesin e vetë-lubrifikimit ashtu si vagina, prandaj është e nevojshme të përdoren lubrifikantët”.

7 – Mund të çojë në orgazma masive

“Duke qenë se ka shumë tufa nervore në kanalin e zorrës së trashë, shumë femra thonë se penetrimi anal dhe stimulimi i klitorin është i jashtëzakonshëm,” thotë Singer. Relaksimi dhe të qenit të sigurtë se jeni mirë-lubrifikuar, është çelësi i gjithë raportin seksual anal. Çdokush e pëlqen ndryshe seksin anal, por pozicionimi i mirë është elementi kryesor.

8 – Dhimbja ndonjëherë është e kënaqshme

Shuplakat në të pasme, tërheqja e gjinjve, seksi anal apo edhe pak kafshim i lehtë, janë dhimbje të pëlqyeshme për femrën. Këto i shtojnë adrenalinën dhe e bëjnë atë të nxehet edhe më shumë gjatë seksit.

9 – Përpjekja për t’u relaksuar

“Ajo që më pëlqen tek i dashuri im është se gjithnjë gjen mënyrën më të mirë për të më relaksuar, e të më bëjë të ndjehem sa më rehat gjatë seksit anal,” thotë një vajzë. “E kisha provuar edhe më parë, por e kisha të vështirë të ndjehesha siç duhet. Ndryshimi është tek mashkulli i cili bën prioritet gjendjen e femrës përpara dëshirave të tij”.

10 – Jo rrezik për shtatzani

Ndërkohë që teorikisht është e mundur të mbetesh shtatzënë nga seksi anal nëse sperma derdhet pranë vaginës, por gjasat janë plotësisht të pamundura. “Është mirë kur nuk ke pse shqetësohesh për aspektin e shtatzanisë. Kjo më pëlqen nga seksi anal” thotë Bonnie, një vajzë nga Nju Xhersi.