Bota

Çekia pret që korriku të jetë kohë e sigurt për udhëtime

Ministri i Jashtëm çek Tomash Petricek ka treguar se si parashikon të lejojë çekët për të udhëtuar sërish pa ndalesa.

Nga muaji korrik ai ka thënë se dëshiron që të gjithë kufijtë të jenë të hapur me katër vendet fqinje: Austrinë, Gjermaninë, Poloninë dhe Sllovakinë.

Ai po ashtu ka thënë se parashikon udhëtim pa ndalesa në muajin korrik edhe në vendet që kanë menaxhuar mirë pandeminë me koronavirus.

Ndalesa e vënë nga Republika Ceke për ndalim të udhëtimit, me qëllim të luftimit të koronavirusit, është hequr muajin e kaluar.

Aktualisht banorët e Çekisë janë të lirë që të udhëtojnë në secilin vend të botës, nëse ekziston transport. Mirëpo ata duhet të prezantojnë testin negativë për koronavirus apo t’i nënshtrohen karantinës 14-ditore pas kthimit.

Megjithatë Ministria e Jashtme e këtij shteti ende është duke këshilluar banorët e Çekisë që të anashkalojnë udhëtimet që nuk janë të domosdoshme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.