Gjeopolitikë

Cari post-sovjetik, Rusia dhe Perëndimi

Tetëmbëdhjetë vjet më parë, Vladimir Putin, u zgjodh president për herë të parë, duke premtuar se do ta bëjë Rusinë një vend me të cilin qytetarët do të krenohen, ndërsa bota do t’i respektojë.

Këtë javë, derisa u betua për mandatin e katërt, ai e krahasoi Rusinë me një feniks, që arriti lartësi që të tjerët nuk mundën.