Kombëtare

Cakaj: BE përballet sot me një zgjedhje historike

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj me një post në në llogarinë e tij në Twitter shkruan se vendimi i sotëm do të jetë  për Bashkimin Evropian një provë e aftësisë për të adresuar premtimet e tij dhe për të parë drejt së ardhmes.

“Sot, Bashkimi Evropian do të përballet me një zgjedhje historike. Shqipëria ka ndërmarrë një reformë gjyqësore ambicioze dhe të guximshme, duke u shndërruar në një shembull për të gjitha vendet e rajonit.”, u shpreh ministri Cakaj.
 
Sipas tij, tashmë është koha për hapjen e negociatave, për pranimin e Shqipërisë në BE, pasi një vonesë tjetër mund të  ngadalësonte dhe të ndikonte negativisht në progresin e Shqipërisë për reformat e ndërmarra, do të ulte besueshmërinë e BE-së si dhe do të nxiste më tej rrezikun e rivalëve strategjikë në Ballkanin Perëndimor.
 
“Ky është momenti i Evropës. Vendet e Ballkanit nuk kanë nevojë për një Bashkim Evropian të kufizuar, të shkëputur dhe jovizionar ndaj zgjerimit, por ne kemi nevojë për një Bashkim Evropian që të jetë i drejtë, i hapur dhe një ditë shprese në këtë periudhë të trazuar”, është shprehur ministri në detyrë Gent Cakaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.