Love & Sex

Burra, nëse shikoni gjoksin e madh të një femre për 10 minuta shpëtoni nga këto sëmundje!

Një studim gjerman, botuar në New England Journal of Medicine, doli në përfundim se shikimi i gjoksit të grave për disa minuta në ditë është më mirë për shëndetin tuaj sesa të shkoni në palestër.

“Vetëm 10 minuta të shikosh gjoksin e një femre është e barabartë me një punë aerobike 30-minutëshe,” tha Dr Karen Weatherby, një eksperte për plakjen.

Ekipi i studimit, i udhëhequr nga Dr Weatherby, kaloi pesë vjet duke monitoruar efektet e këtij zbulimi unik.

Burrat të cilët panë gjoksin e një femre çdo ditë, kishin presion më të ulët të gjakut dhe ritme më të ngadalta të pulsit dhe gjithashtu ulën rrezikun e tyre për sëmundje të arterieve koronare.

Doktor Weatherby shpjegoi: “Ngacmimi seksual pompon zemrën dhe përmirëson qarkullimin e gjakut.

“Nuk ka dyshim – shikimi i një gjoksi të mëdha i bën burrat më të shëndetshëm.”

Ajo gjithashtu rekomandon që burrat mbi 40 vjeç të kalojnë të paktën 10 minuta në ditë duke admiruar gjinjtë e mëdhenj të një femre.