Kosova

Bulliqi: Nuk po e kuptoj LDK-në

Shpejtim Bulliqi thotë se LDK-ja s’i ka kushtuar aq shumë rëndësi postit të kryeparlamentarit sa i ka kushtuar postit të Presidentit.

Ai tha se LDK-ja duhet ta marrë një ministri në vend të postit të kryeparlamentarit, ndonëse tha se s’mund të thotë nëse pesha e dy posteve është e barabartë.

“Nuk po e kuptoj këtë vendim të palëvizshëm të LDK-së sepse faktikisht jemi para një sfide shumë të madhe drejt krijimit të institucioneve. Do të ishte hendikep, si për LDK-në, ashtu edhe për Kuvendin, nëse posti i kreut të Kuvendit ka një vit mandat, deri në marrjen e postit të Presidentit. Periudha 1 vjeçare nuk zgjidh problemet as për LDK-në e as për LVV-në”, tha Bulliqi në Interaktiv të KTV-së.

Ai tha se në momentin kur zgjidhet presidenti i vendit, do të krijohet balanci mes dy partive, LVV-së dhe LDK-së.

“Ndoshta edhe marrja edhe e një ministrie, në njëfarë forme do të ruante njëfarë balanci mes dy partive. Nuk mund t’i vejmë në peshore këto gjëra. Është me rëndësi të ekzistojë vullneti, besimi, i cili vërehet që është lëkundur pak në këtë periudhë kohore… dy partitë duhet të bëjnë përpjekje maksimale për ta kthyer këtë besim dhe të fillojë procesi i zhbllokimit”, u shpreh më tej ai, transmeton Kosova.info.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.