EKONOMI

BQK mbyll Monegon dhe Iute Credit

Banka Qendror e ka Kosovës ka marrë vendim të mbyll dy institucione mikrofinanciare që veprimtarinë e tyre e kanë zhvilluar në Kosovë.

Vendimin e Bordit Ekzekutiv a ka arsyetuar, guvernatori, Fehmi Mehmeti.

“Bordi duke u bazuar në kompetencat që ka, ka marrë vendim revokojë licencimin për IcuteCredi dhe Monego”.

“BQK-ja në vazhdimësi synon të ofrojnë kushte sa me të mira. Gjatë këtyre viteve këtij kanë devijuar nga planet e tyre duke i sjell diçka tjetër tregut”.

“BQK-ja është përpjekur që t’i shtyjnë këto institucione për të marrë veprimet e nevojshme. këto institucione e kanë dështuar, kanë paraqitur rrezik edhe për stabilitetin në vend. Mbetemi të përkushtuar qe mos të lejojmë asnjë aktivitet që cenon sigurinë kombëtare”.


Shfaq më shumë
//chooxaur.com/4/3473483