SRB-BIH

“Bez obraza”: Čekala da kosovski zvaničnici izraze saučešće

Direktorka Centra za evroatlantske studije u Beogradu Jelena Milić, koja važi za vodeću prozapadnu ličnost u Srbiji, iznenađena je zašto nijedan kosovski zvaničnik nije izrazio saučešće zbog smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja!, piše Kosova.info
Ona šutnju kosovskih zvaničnika smatra porukom da Srbi nisu ravnopravni građani i da albanski zvaničnici ne poštuju vjerska i građanska prava.

“U posljednja 24 sata ne bismo željeli imati pravo da doslovno nijedan kosovski zvaničnik nije izrazio saučešće Srbima na Kosovu, da smatramo organiziranom porukom da Srbi na Kosovu nisu jednaki i da se prema njima treba pošteno odnositi. kao građani Kosova “, rekla je za Kosovo na mreži.

Rekla je da su poslednje dve godine bili svedoci orkestrirane razrade prošlosti, istorijskog revizionizma koji teži relativizaciji neporecivih činjenica o srpskom pravoslavnom nasleđu na Kosovu.

Ali Milić pokušava sakriti nepobitnu činjenicu o položaju patrijarha srpskog Irineja protiv nezavisnosti Kosova i izazivanja mržnje prema svemu albanskom. Čak je pozvao na vojnu intervenciju kako bi se Kosovo vratilo pod srpski suverenitet. /Kosova.info/