SRB-BIH

BEZ NAPLATE RAČUNA NEMA VODE

Generalni direktor regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici Sami Miftari ističe da je vodosnabdevanje na teritorijma opština Severne Mitrovice i Zvečana normalizovano. Glavni problem predstavlja to što građani i preduzeća punih 20 godina ne izmiruju dugovanja za utrošenu vodu.

,,Ukupuno dugovanja za vodu u ovom trenutku prelmašuju 14 miliona evra i to je najveći problem, jer ni mi kao preduzeće zbog toga ne možemo da funkcionišemo. Analiza kvaliteta vode se obavlja svakodnevno i odgovorno tvrdim da je voda ispravna. U slučaju da se u najskorije vreme ne preduzme nešto oko naplate, nama ne preostaje
ništa drugo nego da krenemo sa isklučenjima na prostoru Severne Mitrovice i Zvečana”, kaže generalni direktor regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici Sami Miftari.

I pored nastojanja da od predstvanika lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici, kao i rukovodstva vodovoda u severnom delu grada, dobijemo komentar, u tome nismo uspeli.

Građani ističu da imaju problem sa vodosnadbevanjem, ali i da ne plaćaju račune za vode.

,,Imamo problem sa vodom, pritisak je loš i često je nema. To je problem, ima dosta male dece i strarijih ljudi. Ipak, ne plaćamo vodu, niko nam i ne traži”.

,,Ne plaćam, nema šta, ali i nema vode. Ne plaćam ni struju, niko ne plaća”.

,,Moja je sreća što živim blizu crpne stanice pa imam vodu, jer sam i na prizemlju. Što se tiče plaćanja, ne plaćamo, niko nam i ne traži niti je bilo kada došao da kaže da će da nam je isključi”,lažu meštani.

Naselja sa teritorije Opštine Severna Mitrovica i Zvečan priključena su na regionalni vodovod u Južnoj Mitrovici  dok su ona sa područja Opština Zubin Potok i Leposavić priključena na regionalni vodovod u Gazivodama, u čiju je izgradnju Vlada Srbije uložila 16 miliona evra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.