SRB-BIH

Beriša: Gubitak u Podujevu, rezultat napuštanja članova

Član Demokratskog Savjeza Kosova, Anton Beriša napisao je nakon izbornih rezultata u Podujevu, gdje je nakon 20 godina LDK izgubio.
Beriša je na Facebooku rekao da je rezultat u Podujevu najbolji pokazatelj da bi logika protjerivanja i ignoriranja svog člana, praksa uspostavljena dugi niz godina u LDK, mogla uzrokovati gubitak tradicionalne opštine od strane samog člana.

“Posljednji je put da LDK uzima u obzir lekcije u posljednjih 15 godina, budući da je logiku inkluzivnosti napustio onoj isključivosti (isključenosti), koja ju je transformirala iz stranke koja je pobijedila na svim izborima u stranku. koji su izgubili sve izbore, od postojeće stranke do sljedeće stranke i ovisni o drugima. Definitivno je vrijeme da LDK, osim mobilizacije svog unutarnjeg intelektualnog potencijala, mobilizira i strane intelektualce s desničarskim uvjerenjima, bivše saradnike i druge koji se ne vide u drugim strankama, jer su dokazali da ne mogu izaći iz okvira. “ideološke ljevice”, rekao je.

“Ključno je vrijeme za LDK da vodi proces zaključivanja državnosti, kao snage koja je izvršila povijesni zaokret odcjepljenja od Srbije i komunističke ideologije za pridruživanje zapadnom svijetu; to jest, da se LDK vrati svojoj postanku, kao intelektualni pokret, koji se odriče smanjenih pristupa regionalne, grupne i personalizirane prirode i vraća se politici svog polazišta, kao demokratska organizacija, koja u idealnom slučaju ima nacionalni interes. države. LDK ima političku i istorijsku odgovornost, da se reformiše i organizuje sa širokim i dubokim opsegom kako bi se ostvarili ovi visoki ciljevi za državu Kosovo”, rekao je Beriša.