Bota

Bëhuni gati për dimrin e vërtetë – në muajin mars Ballkani do të mbulohet nga bora

Sapo jemi pajtuar me këtë dimër dhe mungesën e borës, që shumë pak e kemi parë, por parashikimet e Accuweather po vijnë për pranverë. Gjatë muajit mars priten reshje të mëdha dëbore, të cilat mund të prishin udhëtimet në të gjithë rajonin e Ballkanit.

Një nga shërbimet më të famshme meteorologjike të AccuWeather ka lëshuar një parashikim për pranverën në Evropë pasi shumë njerëz pyesin se si është moti pas dimrit të mesëm të ngrohtë mbi mesatar, për të cilin jemi akoma dëshmitarë, transmeton Telegrafi.

Accuweather parashikon që mungesa e ajrit të ftohtë në Evropë do të vazhdojë nga dimri në dimër – dhe se kjo do të ndodhë sepse shumica e kontinentit është mbi nxehtësinë normale.

Borë në mars

Sipas AccuWeather, reshjet e shiut në Ballkan këtë pranverë do të jenë në nivele normale apo edhe pak mbi normale, dhe pritet të zgjasë nga marsi deri në fillim të prillit. Pastaj stuhitë që përfshijnë Detin Mesdhe do të vijnë nga jugu i Rusisë lindore dhe do të sjellin reshje.

Gjatë muajit mars priten reshje të mëdha dëbore, të cilat mund të prishin udhëtimet në të gjithë rajonin e Ballkanit. Kjo është veçanërisht e vërtetë për vendet malore. Nga fundi i prillit deri në maj, do të ketë një rrezik të shtuar nga stuhi të mëdha që mbartin me vete rrezikun e përmbytjes dhe erërave të rrezikshme.