Kosova

BE ia bën një dhuratë diktatorit Lukashenko për vizat, Kosova mbetet e izoluar

Bashkimi Evropian ka vendosur që t’ia lehtësojë Bjellorusisë procesin e marrjes së liberalizimit të vizave. Një vendim i tillë po shihet si një hap përfundimtar që mund të çojë drejt lëvizjes së lirë të qytetarëve të ish-republikës sovjetike në Zonën Schengen.

E një gjë e tillë ka nxitur reagime të shumta në rrjete sociale, sidomos në twitter, duke qenë se qytetarët e Republikës së Kosovës vazhdojnë të mbesin të vetmit të izoluar në Ballkanin Perëndimor, edhe përkundër faktit se Prishtina zyrtare ka përmbushur kushtet për liberalizim.

Ish-ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Petrit Selimi, ka shprehur habinë e tij se si një vend diktatorial pa sundim të ligjit po e merr liberalizimin e Kosovës.

“Kjo është jashtëzakonisht irrituese dhe e keqe. Dhe natyrisht raciste”, ka shkruar Selimi në twitter, transmeton Kosova.info.