Kosova

BBC shkruan për shqiptarët dhe serbët në Kosovë

foto ilustrim

Lufta midis Kosovës dhe Serbisë përfundoi 20 vjet më parë, por konflikti asnjëherë nuk është zgjidhur siç duhet.

Kështu e përshkruan koronika e BB-së, duke treguar se edhe pse lufta ka përfunduar, konflikti ende nuk është zgjidhur

“A mundet gjenerata e lindur pas luftës të gjejë ndonjëherë një mënyrë për të jetuar së bashku”, shkruan BBC, që transmeton Kosova.Info.

“20 vjeçari Arian nuk ka folur kurrë me një serb. Pas disa hezitimeve, ai ka pranuar të takojë Selenën 16-vjeçare në urën që ndan komunitetin e tij nga ajo”, përshkruhet tutje në video.